. کاکائو - هزار مارکت
X
تبلیغات
وکیل جرایم سایبری

کاکائو

سه‌شنبه 29 خرداد 1397 ساعت 13:27

کاکائو

کاکائو تلخ ,کاکائو تلخ و لاغری,کاکائو تلخ برای لاغری,کاکائو تلخ و بارداری,کاکائو تلخ در بارداری,کاکائو تلخ لاغری,کاکائو تلخ کالری,کاکائو تلخ و چاقی,کاکائو تلخ و دیابت,فواید کاکائو تلخ

کاکائو ، خواص کاکائو تلخ , کاکائو در بارداری , کاکائو و کم خونی , کاکائو برای کودکان , کاکائو برای سرماخوردگی

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد کاکائو و خواص آن صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.کاکائو درختی از تیره پنیرکیان با ارتفاعی بین ۴ تا ۱۰ متر است. برگهایش ساده و متقابل است و گل‌های منظم، کوچک و قرمز رنگی در همه فصل‌ها دارد. میوه‌اش بسته، زرد رنگ و به اندازه یک خیار و حاوی ۲۵ تا ۴۵ دانه است. میوه‌های این گیاه را پس از چیدن انبار می‌کنند تا بپوسد و پس از آن دانه‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و به مصرف می‌رسانند ؛ معمولاً از آن‌ها پودر آن تهیه می‌کنند. دانه این گیاه تقویت‌کننده قلب است و به علاوه محتوی مقدار زیادی ازنه و چربی است. از آن شکلات نیز تهیه می‌کنند. 

کاکائو چیست

شکلات از دانه کاکائوها ساخته‌ می‌شود که به مناطق گرمسیری امریکای جنوبی و مرکزی و به‌خصوص غنا تعلق‌دارد. دانه کاکائوها در ساخت پودرکاکائو، شکلات و مس کاکائو به‌کار می‌رود. نه، عنوان مقاله هیچ‌گونه غلط املایی ندارد! از نظر شکلات‌شناسان و متخصصان صنعت شکلات، کاکائو بهترین عبارت است. کاکائوها به محصولات ساخته‌شده از گیاه کاکائو و دانه‌های کاکائو گفته‌می‌شود. دانه‌های کاکائوها از درخت تئوبروما کاکائو می‌آیند. دانه‌های کاکائوها از تصفیه پودرکاکائو به‌دست نمی‌آیند.

تاریخچه کاکائو

سرخ‌پوستان قبیلهٔ آزتک از دانه‌های کاکائوها برای تهیهٔ نوعی از نوشیدنی دم کرده به نام شکاتل استفاده می‌کردند و آن را «غذای خدایان» می نامیدند. اسپانیایی‌ها کاکائوها را در قرن شانزدهم میلادی از مکزیک به اروپا بردند و حدود ۱۰۰ سال طرز تهیهٔ شکاتل را مخفی نگه داشتند تا در قرن هفدهم میلادی سایر اروپایی‌ها نیز طرز تهیهٔ این نوشیدنی را آموختند.

کاکائو و افزایش انرژی

این منبع غذایی طبیعی یکی از بالاترین تجمعات منیزیم را دارد. منیزیم به جلوگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند، دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد و فشار خون را پایین می‌آورد. – پودر کاکائوی خام (۲ قاشق چایخوری) حاوی ۵۲ میلی‌گرم یا ۱۴٪ ارزش روزانه منیزیم است – هر ۱۰۰ گرم دانه‌ی کاکائوی خام حاوی ۲۷۲ میلی‌گرم یا ۶۵٪ ارزش روزانه منیزم است. – میزان مصرف روزانه‌ی توصیه شده برای مردان ۴۲۰ میلی گرم و برای زنان ۳۲۰ میلی گرم است.

خواص کاکائو برای استرس

پلی‌فنول‌های موجود در کاکائوها آنتی اکسیدان‌هایی هستند که از آسیب رادیکال‌های آزاد به سلول‌ها جلوگیری می‌کنند. نشان داده شده است کاکائوها ظرفیت آنتی اکسیدانی بیشتری از چای سبز و سیاه دارد. و از این رو می‌تواند از ابتلا به استرس اکسیداتیو جلوگیری کند.

خواص کاکائو برای دیابت

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف پلی‌فنول‌ها می‌تواند دیابت را بهبود ببخشد. پلی فنول‌های کاکائو، به خصوص در شکلات‌های تلخ، تجزیه‌ی گلوکز را بهبود می‌بخشد، فشار خون را کم می‌کند و وضعیت مقاومت به انسولین را بهتر می‌کند. در مطالعه‌ای که بر روی ۱۰ بیمار دریابتی انجام شد آشگار گشت که مصرف کاکائوها با اختلال رگ‌های خونی نشای از دیابت مقابله می‌کند و عملکرد لایه‌ی درون رگی را بهبود می‌بخشد.

خواص کاکائو برای آرتریت

مصرف کاکائوها به کاهش آرتریت و بیماری‌های دیگر که باعث انعقاد خون می‌شوند کمک می‌کند.

ترکیبات شیمیایی کاکائو

نوشابه های تقویت کننده و انرژی زا نیز تولید می کنند.

کاکائو ، خواص کاکائو تلخ , کاکائو در بارداری , کاکائو و کم خونی , کاکائو برای کودکان , کاکائو برای سرماخوردگی

ارزش تغذیه ای کاکائو

کاکائوها حاوی ویتاوین‌ها و مواد معدنی بسیاری است که در پایین آمده‌اند:

– پروتئین

– ویتامین A

– ریبوفلاوین

– تیامین

– کلسیم

– پتاسیم

– فسفر

– آهن

– مس

– منیزیم

خواص کاکائو برای نوسانات خلقی هورمونی

کاکائوها سطح سروتونین مغز را افزایش می‌دهد، ماده‌ی شیمایی که در مغز ایجاد خوشی می‌کند. وقتی زن‌ها سندرم پیشاقاعدگی را تجربه می‌کند سطح سروتونین بدنشان به شدت افت می‌کند. اثبات شده است که کاکائوها سطح هورمون‌های آرامشبخش مغز را تقویت و احساس خوشی را احیاء می‌کند.

کاکائو و کاهش فشار خون

در مطالعه‌ای که بر روی ۴۷۰ مرد سالخورده‌ی اهل زوتفن صورت گرفت، دریافتند که کاکائوها فشار خون را در بیمارانی که هر روز مقدار کمی از آن مصرف می‌کنند کاهش می‌دهد.

خواص کاکائو برای یبوست

پوسته‌ی کاکائوها سرشار از فیبر رژیمی است که به حفظ سلامت روده‌ی بزرگ کمک می‌کند. در مطالعه‌ای بر روی ۴۸ کودک دارای یبوست مشخص شد که کاکائوها، به خصوص پوسته‌ی آن، یبوست را کاهش می‌دهد. کسانی که مکمل‌ کاکائویی دریافت کرده بودند نسبت به کسانی که به آن ها دارونما داده شده بود حرکات روده‌ی سریع‌تری داشتند و از سفتی مدفوع‌شان کاسته شده بود.

خواص کاکائو برای اختلالات ذهنی

افزایش‌ گونه های اکسید کننده واکنش پذیر (ROS) در شروع اختلالات ذهنی نقش دارد. به خاطر خواص آنتی اکسیدانی پلی‌فنول‌ها، مصرف کاکائو هامیزان تولید ROS را کاهش می‌دهد که به طور جدی از انسان‌ها در برابر بیماری‌های مغزی مانند آلزایمر و زوال عقل محافظت می‌کند. مطالعه‌ی آزمایشی دیگری نشان داد که کاتچین‌ها و اپی‌کاتچین‌های موجود در کاکائوها از مسمویت و مرگ سلول‌های مغزی در موش‌ها جلوگیری می‌کند.

خواص آنتی اکسیدانی کاکائو

آنتی‌اکسیدان‌های زیاد آن، رادیکال‌های آزاد بدن را مهارمی‌کنند. آنتی‌اکسیدان، در برابر بسیاری از بیماری‌ها از جمله پیری زودرس، از بدن محافظت‌می‌کند.

خواص کاکائو برای پوست

کاکائوها مقدار مناسبی ویتامین C و منیزیم دارد که به محافظت از پوست و حفظ سلامت آن کمک می‌کند. همچنین دارای خواص جاذب است و دربرابر اشعه‌های مضر فرابنفش از پوست محافظت می‌کند و مانند یک ضدآفتاب طبیعی عمل می‌کند.

خواص کاکائو برای ریزش مو

کاکائوها گردش خون در پوست سر را افزایش می دهد و با تقویت موها به درمان ریزش مو کمک می کند.ماسک کاکائویی برای مو : 2 قاشق غذا خوری پودرکاکائو، 1 زرده تخم مرغ، یک فنجان خامه ترش و 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون را با هم ترکیب کنید و بر روی پوست سر و مو ها بمالید، بگذارید یک ساعت بماند و سپس با آب گرم و شامپو بشویید.

کاکائو ، خواص کاکائو تلخ , کاکائو در بارداری , کاکائو و کم خونی , کاکائو برای کودکان , کاکائو برای سرماخوردگی

خواص کاکائو برای شادی

کاکائوها یکی از سالم‌ترین خوراکی‌هایی است که می‌توانید مصرف کنید. کاکائوها حاوی یک ماده‌ی روحیه بخش به نام آناندامید است – که به عنوان مولکول سعادت شناخته می‌شود و احساس سرخوشی ایجاد می‌کند.

خواص کاکائو برای سوخت و ساز

عدم دریافت آنتی اکسیدان کافی از طریق رژیم غذایی می‌تواند پیامدهای بلند مدت خطرناکی برای سلامتی داشته باشد. در یک مطالعه‌ که در سال ۲۰۰۹ در کشور سوئیس انجام شد دریافتند کاکائو کمتر از دو هفته هورمون استرس یعنی کورتیزول را کاهش می‌دهد، سوخت و ساز را افزایش می‌دهد، و حتی فعالیت میکروبی معده را بهبود می‌بخشد.

خواص کاکائو برای آفتاب سوختگی

دانشمندان لندنی در مطالعه‌ی جدیدی دریافتند کسانی که ۲۰ گرم کاکائو به مدت ۱۲ هفته مصرف می‌کنند قادر هستند دو برابر کسانی که کاکائوها مصرف نمی‌کنند در زیر نور آفتاب بمانند. بدون آن که دچار آفتاب سوختگی بشوند.

خواص کاکائو برای کاهش کلسترول بد خون

مطالعه‌ای بر روی ۴۸ نفر که در خطر ابتلا به بیماری قلبی بودند و مطالعه‌ی دیگری بر روی ۲۵ نفر که کلسترول عادی یا کمی بالا داشتند انجام شد و نشان داده شد که مصرف منظم پودرکاکائو کلسترل بد را کاهش و کلسترل خوب را افزایش می‌دهد.

خواص کاکائو برای کودکان

آهن و مس موجود در پودرکاکائو برای درمان کم خونی فقر آهن و آنمی در کودکان مفید می باشد. آنتی اکسیدان های موجود در دانه های کاکائویی باعث سلامت قلب و عروق در کودکان می شوند. فلاونوئید های موجود در کاکائوها خطر ابتلا به دیابت در کودکان را کاهش می دهند.

خواص کاکائو برای زنان باردار

کافئین موجود در کاکائوها خطر ابتلا به فشار خون بالا و پره اکلامپسی را در زنان باردار کاهش می دهد. کافئین موجود در کاکائوها جذب کلسیم و آهن بدن زنان باردار در دوران بارداری را بهبود می بخشد و باعث افزایش رشد جنین می شود. فلاونوئید ها و آنتی اکسیدان های موجود در کاکائوها به سلامت قلب زنان باردار کمک می کند. توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف کاکائوها منجر به تپش قلب و سردرد شده و خطر سقط جنین را افزایش می دهد، قبل از مصرف کاکائوها با پزشک خود مشورت کنید.

کاکائو ، خواص کاکائو تلخ , کاکائو در بارداری , کاکائو و کم خونی , کاکائو برای کودکان , کاکائو برای سرماخوردگی

خواص کاکائو برای قوای جنسی

ترکیب روحیه بخش دیگری که در کاکائوها وجود دارد PEAیا فنتیل آمین است که ترشح آندروفین و مواد شیمیایی عصبی مخدر گونه‌ی نشاط بخش را تحریک می‌کند. این‌ها اغلب وقتی عاشق کسی می‌شویم و در حین رابطه‌ی جنسی به صورت طبیعی ترشح می‌شوند. به علاوه، این مواد شیمایی قوای جنسی را تقویت می‌کنند که احتمالا به همین خاطر هدیه دادن شکلات در ولنتاین به معشوقه‌ها از چنین محبوبیتی برخوردار است.

خواص کاکائو برای پوسیدگی دندان

مطالعات اخیر انجام شده در دانشگاه تولین نشان دادند که عصاره‌ی پودرکاکائو در محافظت دندان در برابر پوسیدگی حتی از فلوراید نیز موثرتر عمل می‌کند. این عصاره‌ی کریستالی شبیه کافئین به استحکام مینای دندان کمک می‌کند.

خواص کاکائو برای سرفه

تئوبرومین موجود در کاکائوها حتی بهتر از کدئین سرفه را درمان می‌کند. در واقع یک مطالعه‌ی بریتانیایی توسط بنیاد ریه‌ی بریتانیا به این نتیجه رسید که کدئین در پیشگیری از سرفه از دارونماها که هیچ عارضه‌ی جانبی ندارند تنها کمی بهتر عمل می‌کند.

کاکائو و چربی های سالم

بر خلاف آنچه بعضی از متخصصان حوزه‌ی سلامت می‌گویند، بدن شما به چربی نیاز دارد. چربی‌ها کمک‌ دهندگانی هستند که برای: رشد، عملکرد ایمنی، و عملکرد متابولیک واکنش‌های شیمیایی در بدن ایجاد می‌کنند. چربی‌های سالم موجود در کاکائوی خام مشابه چربی‌های تک اشباع شده‌ی موجود در روغن زیتون هستند.

خواص کاکائو برای کمبود مس در بدن

مطالعه‌ای واپسگرایانه بر روی بیمارانی که در دراز مدت از تغذیه‌ی با لوله استفاده کرده بودند نشان داد که کمبود مس آن‌ها با موفقیت از طریق مصرف کاکائو درمان شده است. مطالعه‌ای مشابه روشن ساخت که کاکائوها سطح مس عادی را در بدن افراد مبتلا به کمبود مس احیا و حفظ می‌کند.

خواص کاکائو برای کمبود منیزیم در بدن

یک رژیم غذایی کم منیزیم می‌تواند به کمبود منیزیم در بدن منجر شود که علائم بدی مانند از دست رفتن توده‌ی عضلانی بر جای می‌گذارد. کاکائوها سرشار از منیزیم است. در مطالعه‌ای آزمایشی بر روی موش‌ها آشکار شد که کاکائوها می‌تواند سطح منیزیم را افزایش و علائم کمبود منیزیم را بهبود بدهد.

خواص کاکائو برای قلب

مطالعات نشان داده که فلاونوئید های موجود در کاکائوها که شامل پروسیانیدین، کاتچین و اپیکاتچین هستند دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و برای سلامت قلب و عروق مفید هستند. فلاونوئید های موجود در کاکائوها خاصیت ضد لخته شدن خون دارند و از ابتلا به آترواسکلروز و ترومبوز که از علل اصلی بیماری های قلبی و عروقی هستند، جلوگیری می کنند. همچنین کاکائوها باعث کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بالای خون شده و با کاهش چربی خون به پیشگیری از بیماری های قلبی کمک می کند.

خواص کره کاکائو

کره کاکائویی حاوی مقادیر بالایی اسید های چرب مفید از جمله اسید اولئیک و چربی های اشباع شده مانند اسید استاریک و اسید پالمیتیک می باشد. کره کاکائویی در رژیم های گیاهخواری به عنوان یک جایگزین مناسب برای ژلاتین در نظر گرفته می شود. کره کاکائویی یک مرطوب کننده طبیعی پوست بوده و برای درمان خشکی پوست مفید است. کره کاکائویی به عنوان یک نرم کننده طبیعی لب شناخته شده و برای درمان خشکی و ترک خوردگی لب ها مفید می باشد. پلی فنول های موجود در کاکائویی با بهبود الاستیک پوست چین و چروک را کاهش داده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود. کره کاکائویی به درمان زخم های دهان کمک می کند. محققان می گویند که پلی فنول ها و چربی های موجود در کره کاکائویی خطر ابتلا به بیماری های قلبی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهد. مطالعات نشان داده که پلی فنول های موجود در کره کاکائویی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

طرز تهیه کره کاکائو

برای تهیه کره کاکائویی، دانه های کاکائویی ابتدا تخمیر شده و پس از آن برشته می شوند، در این مرحله کره کاکائویی از لوبیا کاکائوها جدا می شود، از دانه ها پودرکاکائو را تولید می کنند و کره کاکائویی را برای تهیه انواع شکلات و محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می کنند. کره کاکائویی در دمای اتاق جامد می باشد.

مضرات کاکائو

مقادیر بالای کافئین موجود در کاکائوها می تواند منجر به عوارض جانبی از جمله تکرر ادرار، بی خوابی و افزایش ضربان قلب شود. کاکائوها می توانند در بعضی افراد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک مانند واکنش های پوستی، سردرد میگرنی، ناراحتی گوارشی و تهوع شود. کافئین موجود در کاکائوها با برخی دارو های قلبی، دارو های ضد افسردگی و دارو های آسم تداخل ایجاد می کند. کاکائوها برای کلیه مفید هستند، اما برای افراد مبتلا به نارسایی کلیه مضر می باشد، مقادیر بالای منیزیم موجود در کاکائوها می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در افراد مبتلا به بیماری های کلیوی شود.

طبع کاکائو چیست

طبع کاکائوها گرم و خشک می باشد. کاکائوی بومی منطقه آمازون بوده و به لحاظ تاریخی یک محصول بسیار مهم برای آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی محسوب می شود، درخت کاکائوها حدود 4 تا 10 متر ارتفاع دارد و به طور طبیعی در مناطق گرمسیری رشد می کند. کاکائوها غنی از مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم، فسفر، مس، منگنز، سلنیوم، پتاسیم، روی، کربوهیدرات، پروتئین و فیبر رژیمی و مقادیر بالایی آنتی اکسیدان و فلاونوئید ها می باشد.

ماسک زیبایی برای پوست صورت

پودرکاکائو سرشار از آنتی اکسیدانه که به خلاص شدن از رادیکال های آزاد مضر کمک کرده و پوست رو ترمیم میکنه. همه کاری که باید انجام بدین اینه که یه قاشق غذاخوری پودر کاکائوی ارگانیک رو به همراه یه قاشق غذاخوری جو دو سر و دو قاشق غذاخوری ماست به کاسه ریخته و خوب هم بزنین. این مخلوط رو به طور مستقیم روی پوست بذارین. بعد از 15 دقیقه با آب ولرم پوستتون رو بشورین. در یه نعلبکی یا بشقاب کوچیک، یه قاشق غذاخوری پودرکاکائو، روغن زیتون و شکر قهوه ای رو با هم خوب مخلوط کرده و به طور منظم ازش به عنوان یه لایه بردار استفاده کنین تا پوست های مرده از بین برن. در یه بشقاب کوچیک با استفاده از پودرکاکائو و آب یه خمیر درست کنین. دو قاشق غذاخوری نمک دریایی و یه قاشق غذاخوری شیر بهش اضافه کنین. خوب مخلوطش کرده و روی صورت بذارین (با آب ولرم شستشو بدین). این مخلوط مثل یه سم زدا عمل کرده و پوستتون رو به طور طبیعی تمیز میکنه. پس میتونین ازش به عنوان یه اسکراب روزانه استفاده کنین.یه قاشق غذاخوری پودرکاکائو، کره، شکر و عسل رو در یه کاسه کوچیک مخلوط کرده و ازش یه خمیر درست کنین. اون رو به طور برابر روی پوست پخش کنین. برای 20 دقیقه اجازه بدین بمونه و بعد با آب ولرم بشورین. از این خمیر دو بار در ماه استفاده کنین. برای اینکه پوستتون رو مرطوب کنین، یه ماهیتابه برداشته و 50 گرم شکلات رو به همراه یه قاشق غذاخوری روغن زیتون و یه زرده تخم مرغ گرم کنین. این ماسک رو روی صورت گذاشته و 15 تا 20 دقیقه صبر کنین. با آب گرم بشورین. در یه کاسه، یه قاشق غذاخوری عسل، یه قاشق چایخوری ماست و یه قاشق چایخوری پودرکاکائو رو خوب مخلوط کنین. این ترکیبات رو روی صورت و گردن گذاشته و 15 تا 20 دقیقه صبر کنین. با آب گرم بشورین.

بیشتر بخوانید : شکلاتشکلات تلخبادام زمینیبادامنارگیل

نظرات (0)
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.