به گزارش بی اس ام اس اخیراً محققان تأثیر عسل و شربت سینه را روی کودکانی که دچار سرماخوردگی و سرفه هستند مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه رسیدند که عسل بهتر از شربت سینه، سرفهی کودکان را درمان میکند.آیا فرزندتان سرماخورده و مدام سرفه میکند؟ آیا از شربتی که از داروخانه گرفتهاید ناامید شدهاید؟ در این صورت به سراغ عسل بروید. زیرا محققان آمریکایی ثابت کردهاند که عسل برای تسکین سرفهی کودکان بسیار مؤثرتر از دارو است.دکترایان پل و همکارانش در دانشگاه پنسیلوانیا، 105 کودک که دچار سرماخوردگی بودند را تحت نظر گرفتند.این کودکان مدام سرفه میکردند به طوری که سرفه مداوم مانع از خواب آنها میشده است.محققان این کودکان را به سه گروه تقسیم کردند و به گروه اول هر شب قبل از خواب یک قاشق عسل دادند، به گروه دوم یک قاشق شربت سینه و به گروه سوم هیچ دارویی داده نشد.محققان دریافتند که عسل بهتر و مؤثرتر از هر دارویی عمل میکند. آنها مشاهده کردند کودکانی که قبل از خواب یک قاشق عسل خوردهاند کمتر سرفه میکنند و خواب راحتتری داشتند.سؤال اینجاست که چرا عسل تا این اندازه مفید است؟ محققان در پاسخ به این سؤال میگویند: «عسل سرشار از آنتی اکسیدانها و مواد ضدمیکروب است و به همین دلیل میتواند سرفه را درمان کند.»
میزان مصرف برای کودکان:
برای کودکان بین 2 تا 5 سال: نصف قاشق چایخوری برای کودکان 6 تا 11 سال: یک قاشق چایخوری برای بچه های بزرگتر از 11 سال: دو قاشق چایخوری عسل محققان دریافتند که عسل بهتر و مؤثرتر از هر دارویی عمل میکند. آنها مشاهده کردند کودکانی که قبل از خواب یک قاشق عسل خوردهاند کمتر سرفه میکنند و خواب راحتتری داشتندالبته روشن است که کودکان عسل را راحتتر از شربتهای تلخ و بد مزه خواهند پذیرفت به خاطر اینکه با طعم شیرینی از سرفه خداحافظی خواهند کرد.
منبع:lanutrition
به گزارش بی اس ام اس گل مژه برای دید خطری ایجاد نمی کند و معمولاً ظرف چند روز خوب می شود و معمولاً منشاء آن میکروب “استافیلو کوک” است که داخل بینی فراوان است و به راحتی ممکن است توسط دست از بینی به پلک ها منتقل شود.گل مژه شبیه یک جوش چرکی است که ممکن است از داخل یا خارج پلک رشد کند؛ گل مژه مشکلی برای دید ایجاد نمی کند و در هر سنی ممکن است بروز کند.ابتدا درد، قرمزی، حساسیت و تورم در موضع شروع شده و سپس یک جوش چرکی ظاهر می شود. گاهی تنها مجاور ضایعه متورم است و گاهی همه پلک متورم می شود، گاهی نیز آبریزش، احساس وجود جسم خارجی و حساسیت به نور نیز ایجاد می شود.گل مژه برای دید خطری ایجاد نمی کند و معمولا ظرف چند روز خوب می شود. گل مژه معمولا توسط باکتری استافیلو کوک ایجاد می شود. این میکروب در داخل بینی فراوان است و به راحتی ممکن است توسط دست از بینی به پلک ها منتقل شود.گل مژه اغلب بدون درمان ظرف چند روز برطرف می شود. البته می توان با کمپرس گرم روزی چهار مرتبه برای ده تا پانزده دقیقه بهبود آن را تسریع کرد. این کار سبب کاهش درد و سریعتر سر باز کردن گل مژه می شود. معمولا سطح گل مژه پس از مدتی پاره شده چرک آن تخلیه و سپس ترمیم و خوب می شود.
هیچ گاه گل مژه را فشار ندهید و بگذارید خودش سرباز کند. اگر شما مکررا دچار گل مژه می شوید بهتر است از پماد آنتی بیوتیک برای پیشگیری از عود آن استفاده کنید. همچنین شستشوی مرتب لبه پلک ها با شامپو بچه عود آن را کاهش می دهد. گل مژه ایی که در سطح داخلی پلک ایجاد می شود ممکن است کاملا ًاز بین رفته یا خود به خود سرباز کنند و گاهی لازم می شود که پزشک آنها را باز و تخلیه کند.
منبع:farsnews.com
خواص توصیه های سلامتی,فواید توصیه های سلامتی,توصیه های سلامتی درمانی,خاصیت توصیه های سلامتی,خواص توصیه های سلامتی درمانی,خواص توصیه های سلامتی برای پوست,خواص توصیه های سلامتی برای مو,خواص توصیه های سلامتی برای جوانی,خواص توصیه های سلامتی برای بارداری,خواص خوردن توصیه های سلامتی,فواید توصیه های سلامتی خام,فواید توصیه های سلامتی پخته
به گزارش بی اس ام اس : برنامه غذایی ما در ماه مبارک رمضان نباید نسبت به قبل خیلی تغییر کند و در صورت امکان باید ساده باشد. همچنین باید طوری تنظیم شود که بر روی وزن طبیعی تأثیر زیادی نداشته باشد. با توجه به ساعات طولانی گرسنگی در روز، باید غذاهایی را مصرف کنیم که به کندی و دیر هضم می شوند مثل غذاهای حاوی فیبر زیاد. غذاهای دیرهضم معمولاً 8 ساعت در دستگاه گوارش می مانند، در حالیکه غذاهای زود هضم فقط3 تا4 ساعت در معده باقی می مانند و فرد خیلی زود احساس گرسنگی خواهد کرد.
غذاهای دیر هضم عبارتند از: حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جو دوسر، لوبیا، عدس ، آرد سبوس دار ، برنج با پوست و غیره ( که کربوهیدرات های پیچیده نامیده می شوند).
غذاهای زود هضم عبارتند از: غذاهایی که حاوی قند، آرد سفید و غیره هستند (که به این گروه کربوهیدرات های تصفیه شده گفته می شود).
غذاهای حاوی فیبر غذایی عبارتند از: غذاهای حاوی سبوس، گندم سبوس دار، غلات و حبوبات، انواع سبزی ها مانند لوبیای سبز، نخود، ذرت، اسفناج، برگ چغندر، میوه های با پوست، میوه خشک شده مثل برگه زردآلو ، انجیر، آلو خشک، بادام و غیره.
غذاهای مصرفی باید در حالت تعادل با یکدیگر باشند و از همه گروه های غذایی مثل میوه، سبزیجات،گوشت و مرغ و ماهی، نان و غلات و گروه شیر و لبنیات باید در برنامه غذایی ما وجود داشته باشد.
غذاهای سرخ شده باید به مقدار کم مصرف شوند، زیرا باعث عدم هضم، سوزش سردل و اختلال در وزن مناسب می شوند.
از چه غذاهایی پرهیز کنیم ؟
1 – غذاهای سرخ کردنی و چرب
2- غذاهای حاوی قند زیاد
3 – خوردن غذای زیاد بخصوص هنگام سحر
4 – خوردن چای زیاد هنگام سحر. چای باعث افزایش ادرار شده و از این طریق نمک های معدنی که در طول روز بدن به آنها نیاز دارد، دفع می شوند.
5 – سیگار : اگر شما نمی توانید کشیدن سیگار را یک دفعه قطع کنید از هفته های قبل از ماه رمضان مصرف آن را به تدریج کاهش دهید.
چه غذاهایی را مصرف کنیم ؟
1 – مصرف کربوهیدرات های مرکب در سحر که مدت طولانی تری هضم می شوند و باعث می شوند که کمتر گرسنه شوید.
2- حلیم یک منبع عالی پروتئین بوده و از غذاهائی است که دیر هضم می شود.
3 – خرما منبع عالی قند، فیبر، کربوهیدرات، پتاسیم و منیزیم می باشد.
4 – مغز بادام غنی از املاح خصوصا کلسیم و فیبر می باشد.
5 – موز منبع غنی پتاسیم، منیزیم و کربوهیدرات می باشد.
6- مصرف زیاد آب یا آب میوه در فاصله بین افطار و زمان خواب باعث تأمین آب مورد نیاز بدن می شود.
مشکلات سلامتی، علل و درمان آن
یبوست
یبوست می تواند باعث ایجاد بواسیر، شقاق های دردناک مقعد و سوء هاضمه به همراه نفخ شود.
علل: مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده، مصرف کم آب و فیبر غذایی.
درمان: مصرف کم کربوهیدرات های تصفیه شده، افزایش مصرف آب، استفاده از سبوس در پخت نان ها، استفاده از آردهای قهوه ای و سبوس دار
سوء هاضمه و نفخ
علل: پرخوری، مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده، غذاهای تند و ادویه دار، غذاهایی که ایجاد نفخ می کنند مثل تخم مرغ، کلم ، لوبیا، عدس و نوشابه های گازدار
درمان: پرخوری نکنید، آب میوه یا آب بنوشید. از غذاهای سرخ کردنی اجتناب کنید.
ضعف ( افت فشار خون )
علائم: افزایش تعریق، ضعف، خستگی، کم شدن
انرژی، سرگیجه بخصوص هنگام برخاستن، ظاهر رنگ پریده و احساس افتادن که این
علائم بیشتر هنگام بعد از ظهر اتفاق می افتند.
علل: مصرف کم مایعات و کاهش مصرف نمک
درمان:به مکان های گرم نروید. مصرف نمک و مایعات را افزایش دهید.
توجه: افت فشار خون باید با گرفتن فشار خون در هنگام بروز علائم تأیید شود. افراد دارای فشار خون بالا ممکن است در طول ماه رمضان نیاز به تنظیم مجدد داروهای خود توسط پزشک داشته باشند.
سردرد
علل: عدم مصرف کافئین و تنباکو،انجام کار زیاد در طول روز، کم خوابی، گرسنگی که معمولاً در طول روز بیشتر شده و در انتهای روز بدتر می شود. سردرد وقتی با افت فشار خون همراه شود، می تواند منجر به سردرد شدید و حالت تهوع قبل از افطار شود.
درمان: در طول یک تا دو هفته قبل از ماه رمضان به تدریج مصرف کافئین و تنباکو را قطع کنید. چای سبز و بدون کافئین ممکن است جایگزین خوبی باشد. همچنین برنامه خود را در طول ماه رمضان طوری ترتیب دهید تا خواب کافی داشته باشید.
کاهش قند خون
علائم: ضعف، سرگیجه، خستگی،کاهش تمرکز، تعریق زیاد، لرزش بدن، عدم توانائی برای انجام فعالیت های بدنی، سردرد و تپش قلب.
علل در افراد غیر دیابتی: مصرف زیاد قند مثل کربوهیدرات های تصفیه شده مخصوصاً در هنگام سحر باعث می شود که بدن مقدار زیادی انسولین تولید کرده و باعث افت قند خون شود.
درمان: خوردن غذا هنگام سحر و کاهش مصرف نوشیدنی ها و غذاهای حاوی قند.
توجه: افراد دیابتی ممکن است به تنظیم مجدد داروهای خود در ماه رمضان احتیاج داشته باشند و باید با پزشک خود مشورت کنند.
انقباضات عضلانی
علل: مصرف کم غذاهای حاوی کلسیم، پتاسیم و منیزیم
درمان: خوردن غذاهای غنی از املاح بالا مثل: سبزیجات، میوه جات، شیر و لبنیات، گوشت و خرما
توجه: افراد دارای فشار خون بالا که تحت درمان هستند و افراد دچار سنگ کلیه، باید با پزشک خود مشورت کنند.
زخم معده، سوزش سردل، التهاب معده
افزایش سطح اسید در معده خالی در ماه رمضان باعث تشدید زخم و التهاب معده می شود که به صورت احساس سوزش در ناحیه معده و زیر دنده ها ظاهر شده و می تواند بطرف حلق گسترش یابد. غذاهای تند، قهوه و نوشابه های سیاه این حالت را بدتر می کنند. درمان های پزشکی برای کنترل سطح اسید معده وجود دارند وافراد مبتلا، قبل از روزه گرفتن باید با پزشک خود مشورت کنند.
سنگ کلیه
سنگ کلیه ممکن است در افرادی که به مقدار کم آب می نوشند ایجاد شود. بنابراین مصرف زیاد مایعات برای جلوگیری از تشکیل سنگ ضروری می باشد.
درد مفاصل
علل: در طول ماه رمضان که نمازهای بیشتری خوانده می شود، فشار روی مفاصل زانو افزایش می یابد. در افراد مسن و یا افراد دچار التهاب مفاصل این مسئله باعث درد، سفتی، تورم و احساس ناراحتی می شود.
درمان: وزن را کم کنید تا زانوها مجبور نباشند وزن زیادی را تحمل کنند. قبل از ماه رمضان اندام تحتانی را ورزش دهید تا برای فشار اضافی وارده، آماده باشند. آمادگی بدنی باعث می شود تا نماز راحت تر خوانده شود.
شکستگی ران و لگن,بیماری شکستگی ران و لگن,شکستگی ران و لگن در بارداری,علائم شکستگی ران و لگن,درمان شکستگی ران و لگن,درمان شکستگی ران و لگن با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان شکستگی ران و لگن,شکستگی ران و لگن را چگونه درمان کنیم,شکستگی ران و لگن در کودکان,شکستگی ران و لگن در بزرگسالان,شکستگی ران و لگن در نوزادان,شکستگی ران و لگن در بهار,شکستگی ران و لگن در تابستان,شکستگی ران و لگن در پاییز,شکستگی ران و لگن در زمستان,آشنایی با شکستگی ران و لگن,همه چیز در مورد شکستگی ران و لگن,شکستگی ران و لگن واگیردار است,شکستگی ران و لگن و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان شکستگی ران و لگن
به گزارش بی اس ام اس فرض کنید در یک روز زیبای زمستانی به همراه یک سالمند در حال عبور از یک کوچه پربرف هستید که ناگهان او لیز خورده و به زمین می افتد. قصد بلند کردن او را دارید، ولی او از درد در نواحی کشاله ران و لگن شاکی است و توان ایستادن ندارد. در این زمان بهترین اقدام چیست؟در شکستگی های لگن و ران به علت مجاورت استخوان شکسته با رگ های خونی بزرگ همیشه خطر قطع یا پارگی رگ توسط نوک تیز استخوان شکسته و به دنبال آن خطر خونریزی شدید داخلی و حتی احتمال مرگ مصدوم وجود دارد. خطر دیررس دیگری که به خصوص در شکستگی ران اتفاق می افتد حرکت چربی در عروق خونی بدن و گسترش آن به سمت رگ های ظریف ریوی و آمبولی چربی و درنهایت انسداد رگ های ریوی است. این اتفاق معمولا ۲۴ تا ۷۲ ساعت بعد از شکستگی روی می دهد و با علائمی چون سرفه، تنگی نفس، احساس بی قراری، اضطراب، تندشدن تنفس و نبض و علائم شوک همراه است. آتل بندی و ثابت کردن سریع شکستگی بلافاصله پس از وقوع حادثه احتمال بروز این عارضه خطرناک را تا حد زیادی کاهش می دهد.
شکستگی لگن
لگن دربرگیرنده اندام های ادراری و تناسلی است و شکستن آن خطر آسیب به این اندام ها را در بر دارد. این نوع شکستگی اغلب بر اثر سقوط روی اندام تحتانی رخ می دهد و معمولا در افراد مبتلا به پوکی استخوان و سالمندان بیشتر اتفاق می افتد. علائم: ناتوانی در راه رفتن و ایستادن با وجود ظاهر سالم اندام های تحتانی، درد در نواحی پشت، کشاله ران یا لگن که با حرکت افزایش می یابد، پارگی مثانه، وجود خون در ادرار، درد یا ناتوانی در تخلیه ادرار، خونریزی داخلی و شوک از نشانه های این شکستگی است. بهترین راه برای شناسایی شکستگی لگن این است که دو طرف لگن را به آرامی به سمت پایین و داخل فشار دهید. لگن شکسته با این کار دردناک خواهد شد. اقدامات: مصدوم را به پشت بخوابانید و از او بخواهید که حرکت نکند. یک تکه پارچه حجیم یا جسمی نرم زیر زانوهایش قرار دهید تا زانو کمی خم شود. در صورت عدم دسترسی به آتل های سخت از آتل خودی استفاده کنید. پاها را از مچ تا لگن با شال، روسری یا باند، محکم به هم ببندید و ثابت کنید. اگر درد مصدوم غیرقابل تحمل بود از بستن پاها خودداری کنید و تا رسیدن اورژانس پاهای مصدوم را از ناحیه مچ و زانو در امتداد بدنش با دست نگه دارید.
شکستگی ران
ضربات شدید می تواند منجر به شکستگی استخوان ران و فرورفتن سر تیز آن به داخل شاهرگ های مجاور آن شود. بنابراین اقدامات اولیه مناسب نقش حیاتی در زندگی مصدوم دارد. علائم: درد در محل شکستگی، عدم توانایی در راه رفتن، کوتاه شدن استخوان ران، چرخیدن زانو و پنجه پا به خارج و شوک ناشی از خونریزی داخلی از جمله نشانه های شکستگی ران است. اقدامات: نحوه بی حرکت سازی و آتل بندی استخوان ران مانند شکستگی لگن است. فقط زیر زانو را در این شکستگی خم نمی کنیم. در این شکستگی در صورت دسترسی از آتل سخت استفاده کنید. یک تخته چوب را طوری کنار پای شکسته قرار دهید که از زیر بغل تا نوک پا ادامه یابد. هر دو پا را به این تخته ثابت کنید. نبض مچ پا را بگیرید اگر نبض را حس نکردید بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.
منبع:jamejamonline.ir
کمر درد,بیماری کمر درد,کمر درد در بارداری,علائم کمر درد,درمان کمر درد,درمان کمر درد با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان کمر درد,کمر درد را چگونه درمان کنیم,کمر درد در کودکان,کمر درد در بزرگسالان,کمر درد در نوزادان,کمر درد در بهار,کمر درد در تابستان,کمر درد در پاییز,کمر درد در زمستان,آشنایی با کمر درد,همه چیز در مورد کمر درد,کمر درد واگیردار است,کمر درد و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان کمر درد
به گزارش بی اس ام اس : کمر درد تنها به دلیل بلند کردن اجسام سنگین یا بد خوابیدن بوجود نمیآید. در این مقاله 14 عادت روزمره که باعث درد و آسیب رساندن به کمر میشود و همچنین راههای مقابله با آنها ارایه میگردد.
غل و زنجیر شدن به میز کار
آیا میدانستید که در حالت نشسته40 درصد
بیشتر از زمانی که در حالت ایستاده قرار گرفتهاید به مهرههای کمرتان فشار
وارد میآید؟ صادقانه بخواهیم بگوئیم: زمانی که زیر فشار زیادی از کار
قرار گرفتهایم حفظ وضعیت درست جسمانی آخرین چیزی است که راجع به آن فکر
میکنیم. در یک روز شلوغ کاری، داشتن چند زنگ تفریح کوتاه ممکن است چندان
عاقلانه به نظر نرسد و نوعی وقت تلف کردن به شمار آید. بهره نبردن از
ماهیچههای کمر باعث ضعیف شدن آنها خواهد شد. مفاصلی که غیر فعال باشند به
سرعت فرسوده و خشک خواهند شد.
تغییر عادت:
نشستن پشت میز باید به گونهای باشد که بدن
شما یک زاویهی 135 درجه را تشکیل دهد تا به این صورت از فشار وارد آمده
به دیسکهای کمر کاسته شود. پس از مدتی، به عقب تکیه داده و مجددا به حالت
اولیه برگردید. زمانی که مشغول صحبت کردن با تلفن یا زمانی که با یک همکار
در حال گپ و گفتوگو هستید میتوانید به کمر خود کمی استراحت بدهید. سینت
(Sinett) توصیه میکند که از ایمنی صندلی کار خود اطمینان داشته باشید.
صندلی باید به گونهای باشد که گودی کمر را پر کرده و مناسب با قسمت تحتانی
کمر باشد. زمانی که به کامپیوتر نگاه میکنید سر باید در وضعیت راست و
مستقیم قرار گیرد و به جلو خم نشود. هر نیم ساعت یک بار از جا بلند شده و
به مدت چند دقیقه در اطراف راه بروید مثلا یک لیوان آب برای خود بیاورید،
به سرویس بهداشتی بروید یا برگهها را از چاپگر خارج کنید.
سفر طولانی داشتن
قوز کردن پشت فرمان اتوموبیل ، درست مانند
زمانی که پشت میز کاریتان نشستهاید، باعث سفت شدن ماهیچههای قفسه سینه و
گرد شدن سرشانهها میشود. وضعیت خمیده بدن نه تنها باعث بروز مشکلاتی در
ناحیه کمر و گردن میشود بلکه انرژی بیشتری از شما گرفته و باعث میشود تا
سنگین و کسل به نظر بیایید. دارن دابلیو مارلو ((Darran W. Marlow – مدیر
بخش فن ماساژ و جابجا کردن ستون فقرات در موسسه درمان کمردرد تگزاس Texas
Back Institute)) – میگوید شکایت از کمردرد یکی از شایعترین عواملی است
که بیماران برای درمان آن به او مراجعه میکنند . توصیه مارلو به بیماران،
بررسی وضعیت نشستن آنها در هنگام رانندگی است.
تغییر عادت:
به گفته مارلو وضعیت نشستن پشت فرمان باید به گونهای باشد که بدن یک زاویهی 90 درجه تشکیل دهد و باید تا حدی به فرمان نزدیک شد که نیازی به کش آمدن نباشد. زمانی که پا در حالت کشیده قرار میگیرد فشار زیادی به ناحیه کمر وارد میآید در حالی که بسیاری از افراد به هیچوجه از این موضوع آگاهی ندارند.
رها کردن ورزش
حرکت و فعالیت باعث کمتر شدن درد و ناراحتی در ناحیه کمر و برگشت سریعتر آن به حالت اولیه خواهد شد. تحقیقات جدید حاکی از آن است که 40 درصد افراد پس از بروز کمردرد کمتر به فعالیت میپردازند. استراتژی که به طور حتم روند درمان آنها را کندتر کرده و حتی ممکن است باعث وخیمترشدن وضعیتشان بشود.
تغییر عادت:
به گفته راج رائو( (Raj Rao – جراح ستون فقرات- بسیاری از کمردردها با فعالیت بیشتر، درمان خواهند شد. به ویژه فعالیتی مانند پیاده روی که با انجام آن به صورت مرتب شاهد از بین رفتن کوفتگی و سفتی ماهیچههای کمر خواهید بود. کشیده شدن عضلات عقب ومفاصل ران در هنگام راه رفتن نشانه راه رفتن صحیح بوده و از فشارهای وارد آمده به کمر میکاهد.
انجام ندادن یوگا
هرنوع ورزش
یا نرمشی که منجر به کم شدن استرس و بهبود در سیستم گردش خون بشود باعث
بهبود کمر درد نیز خواهد شد اما در میان ورزشهای گوناگون، یوگا بهترین
ورزش به شمار میآید.
محققان دانشگاه واشینگتن براین باورند که
ورزش یوگا در مقایسه با سایر حرکتهای ورزشی باعث بهبود سریعتر کمردرد
میشود. در یک مطالعه صورت گرفته، 101 بیمار را به صورت تصادفی به سه گروه
تقسیم کردند. گروه اول به صورت هفتگی در کلاسهای یوگا شرکت کرده و تمرینات
آن را در خانه انجام میدادند؛ گروه دوم در کلاسهای هفتگی یک
فیزویوتراپیست شرکت کرده و تمرینات آن را در خانه نیز انجام میدادند؛ و به
گروه سوم کتابی در خصوص پیشگیری از کمر درد ارایه شد که خود باید به
تنهایی آنها را انجام میدادند. پس از گذشت سه ماه، گروهی که در کلاسهای
یوگا شرکت کرده بودند در مقایسه با دو گروه دیگر از نتایج بهتری برخوردار
شده بودند. بعد از گذشت 6 ماه ، بیمارانی که به تمرینات یوگا پرداخته بودند
شکایت کمتری از درد کمر داشته و شرایط جسمانی آنها نیز بهتر شده بود. در
یوگا به علت تقویت تنفس عمیق ، ریلکسیشن و انجام حرکات کششی و قدرتی
بیماران هم از نظر روحی و هم از نظر ساختاری بهبود مییابند.
تغییر عادت:
کلاسهای یوگا را به راحتی در سالنها و باشگاههای ورزشی میتوان یافت. قبل از شرکت در تمرینات کلاس، مربی خود را از بیماری کمردردتان مطلع سازید تا با ارایه حرکات و تمرینات خاص بتواند به درمان بیماریتان بپردازد.
اعتیاد به دراز- نشست
انجام حرکاتی مانند دراز نشست بر خلاف اینکه مانع کمر درد بشود باعث بروز آن نیز خواهد شد. اینکه یک شکم سفت و محکم تا حد زیادی قادر است از کمر محافظت نماید کاملا درست است اما دراز-نشست تاثیری روی آن دسته از ماهیچههایی شکمی که باعث مستحکم شدن کمر میشوند نخواهد داشت. دراز- نشست با ایجاد تغییر در شکم و برهمزدن تعادل آن باعث ایجاد کمر درد خواهد شد. در هنگام دراز- نشست شرایطی بوجود میآید که فشار بیش از حدی به ستون فقرات وارد آمده و باعث تغییر حالت آن ( چیزی شبیه حرف C انگلیسی) میشود.
تغییر عادت:
شما مجبور نیستید که دراز- نشست را به طور کامل حذف کنید بلکه میتوانید حرکات آن را به آرامی و به شکل صحیح انجام دهید. حرکات دراز نشست را به عنوان تمرین منبسط کننده شکم که همزمان باعث تقویت ماهیچه عرضی شکمتان نیز میشود در نظر بگیرید. ماهیچهایی که برای تقویت و استحکام عضلات شکمی و محافظت از کمر نقش به سزایی دارد. با انجام روش درست در واقع با یک تیر دو نشان میزنید. هم چربیهای شکم را آب کرده و تناسب اندام پیدا میکنید و هم از شر کمر درد خلاص میشوید.
تحقیقات نشان میدهد که داشتن عادتهای غذایی خوب علاوه بر مفید بودن برای قلب، وزن و قند خون برای کمر نیز مفید خواهد بود. تحقیقات دانشمندان فنلاندی حاکی از آن است که افراد مبتلا به کمر درد بیش از اینکه مشکل جسمی داشته باشند از وجود شریانهای مسدود شده در قسمت ستون فقرات رنج میبرند. به گفته سینت جریان خون سالم مواد غذایی را به ستون فقرات آورده و مواد زاید را دفع خواهد کرد. در شرایطی که چنین اتفاقی نیافتد، آماس( التهاب) صورت گرفته و مواد شیمیایی مضر در کمر تجمع کرده وباعث حساس شدن عصبها میشوند که این خود موجب ارسال سیگنالهای درد به مغز خواهد شد.
تغییر عادت:
بر طبق توصیههای کتاب (حقایقی در خصوص کمر درد) یک رژیم غذایی سالم متناسب با کمر، رژیمی است که التهاب را در شریانها کاهش دهد. تاکید کتاب برعدم استفاده بی رویه کافئین و غذاهای فراوری شده است. از مصرف غذاهایی که روی برچسب آنها ترکیباتی نظیر روغنهای هیدوژنه یا نیمه هیدروژنه، آرد گندم غنی شده به چشم میخورد و یا دارای ترکیباتی هستند که به -ose و افزودنیهایی که به -ates یا -ites ختم میشوند اجتناب کنید.(منظور فراوری و افزودنیست) کتاب به مصرف بیشتر حبوبات، سبوس، مغزها و دانهها ، پروتئین ( مرغ، ماهی، گوشت بدون چربی ) ، سبزیجات و میوه تاکید مینماید.
حمل کیف سنگین
آسیبی که کیفهای سنگین به کمر وارد میآورند برابر است با میزان آسیبی که ورزشکاران در رقابتهایی ورزشی با آن مواجه میشوند. سینت بیان میکند که با حمل کیف سنگین تعادل شانهها به هم میخورد. بدن سعی میکند شانهایی را که کیف روی آن قرار گرفته بالا نگهدارد و این امر باعث برهمزدن تعادل و توازن ستون فقرات خواهد شد. حمل کیف سنگین آن هم به طور مرتب و روزانه باعث آسیب به ماهیچههای کمر و ایجاد درد در آن ناحیه خواهد شد.
تغییر عادت:
اول از همه اینکه تا آنجا که امکان دارد سبکترین کیف را حمل کنید. برخی از کیفهای امروزی به دلیل داشتن وسایلی همچون زنجیر، دسته و سایر آهن آلات حتی اگر خالی هم باشند باز سنگین وزن هستند. انجمن فن ماساژ و جابجا کردن ستون فقرات آمریکا توصیه میکند که وزن کیف باید به اندازهای باشد که وقتی آن را کاملا پر میکنید بیش از 10 درصد وزن بدنتان نباشد. از حمل کیف فقط روی یک شانه اجتناب کرده و هر روز از شانهی دیگر استفاده نمایید. اگر وسایل داخل کیف زیاد و سنگین هستند آنها را بین دو کیف تقسیم کرده و هر کیف را روی یک شانه بیاندازید. این کار باعث میشود تا فشار ناشی از کیف به طور متعادل روی بدن وارد آید.
عدم تعویض تشک
آیا میتوانید به یاد بیاورید که آخرین بار کی تشک خود را عوض کردهاید؟ ممکن است تشک فعلی به کمرتان آسیب بزند. بر طبق آمارهای موسسه خواب ملی عمر مفید یک تشک خوب بین 9 تا 10 سال است اما اگر از خواب راحتی برخوردار نیستید یا دردهایی را در ناحیه کمر احساس میکنید بهتر است که هر 5 یا 7 سال ، تشک خود را تغییر دهید.افرادی که پس از 5 سال ، سرویس خواب خود را تغییر میدهند به میزان قابل توجهی از خواب بهتری برخوردار بوده و به کمر درد کمتری مبتلا خواهند شد.
تغییر عادت:
زمانی که تصمیم گرفتید تشک خود را تغییر دهید نگرشی مانند ” گولدیلاکس” داشته باشید.( مترجم: گولدیلاکس یکی از شخصیتهای داستانی کودکان است که دارای موهای طلایی بوده و برای یافتن تختخواب نرم و راحت چندین تخت را امتحان کرد.) تشکی را انتخاب کنید که نه بیش از اندازه نرم و نه سفت باشد. بنابر تحقیقات محققان اسپانیایی تشکهای بسیار سفت فشار وارد آمده به ستون فقرات را افزایش داده و باعث تشدید درد میشوند. مطالعات انجام شده روی 313 فرد نشان داد که روند بهبودی کمردرد در میان افرادی که ازتشکهای نسبتا سفت( نه سفت و نه نرم) استفاده میکردند بیشتراز افرادی بوده که روی تشکهای سفتتر میخوابیدند. برای اینکه در طول شب از خواب بهتری برخوردار باشید توصیه میشود اگر روی کمرتان میخوابید برای زیر زانوهایتان، اگر به پهلو میخوابید برای بین زانوهایتان و اگر به روی شکم میخوابید برای زیر شکم و قسمت میان ران و تهیگاهتان از یک بالش کوچک استفاده نمایید.
مناسب نبودن دوچرخه
آیا به طور مرتب و حتی پس از یک دوچرخه سواری کوتاه دچار کمر درد میشوید؟ ممکن است نیاز باشد تا وسیله خود را سرویس نمایید.در همه جای دنیا بین 30 تا 70 درصد دوچرخه سواران به نوعی تجربه دردهای کمر را داشتهاند.حتی اگر نخواهید یک دوچرخه سوار حرفهای یا ستاره بشوید بازهم باید از مناسب بودن دوچرخه خود اطمینان داشته باشید.
تغییر عادت:
این آزمایش ساده را انجام دهید:زمانی که روی یک دوچرخه جادهای یا هایبرید مینشینید، فرمان آن با محل انشعاب بدن شما ( فاصله میان دو ران) باید به اندازه 3 تا 5 سانتیمتر فاصله داشته باشد. در دوچرخههای کوهستان فاصله باید به اندازهی 7 تا 15 سانتیمتر باشد. بهمنظور تناسب ارتفاع صندلی آزمایش زیر را انجام دهید. روی صندلی بهگونهایی بنشینید که پاشنهی پایی که پایینتر قرار گرفته روی پدال در وضعیتی شبیه به وضعیت عقربههای ساعت که ساعت 6 را نشان میدهند قرار بگیرد و کاملا کشیده شده باشد. حالا پای خود را روی پدال بگذارید ، در چنین شرایطی باید در قسمت زانو کمی خمیدگی ایجاد نمائید. در قسمت آرنجها باید اندکی خمیدگی نیز ایجاد شود و زمانی که فرمان دوچرخه را نگه میدارید آرنجها نباید کاملا کشیده شده باشند. اگر دوچرخه شما تناسبی با اندام و وضعیت جسمانی شما ندارد بهتر است از یک متخصص یا شخص با تجربه بخواهید که آن را برای شما تنظیم نماید. از فروشندههای محلی یا مربیان باشگاه دوچرخه سواری نیزمیتوانید کمک بگیرید.یکی دیگر از تغییراتی که میتواند موثر باشد این است که : قسمت جلوی زین دوچرخه را به اندازه 10 تا 15 درجه به سمت پایین متمایل نمائید. تحقیقات نشان میدهد این تنظیم ساده کمک میکند تا از فشار وارد آمده به قسمتهای فوقانی ستون فقرات و لگن خاصره کاسته شود.زمانی که محققان این تنظیم را برای 40 دوچرخهسوار غیرحرفهای که سابقه کمردرد داشتند انجام دادند متوجه شدند که در 72 درصد از موارد کمردرد افراد کاملا برطرف شده و 20 درصد از آنها نیز به طور قابل توجهی از کم شدن شدت دردشان خبر دادهاند.
پوشیدن کفشهای نامناسب
پوشیدن کفشهای پاشنه بلند و یا دمپاییهای لا انگشتی از مواردی هستند که باعث بیثباتی پا و در نتیجه آسیب رساندن به کمر میشوند. کفشهای پاشنه بلند باعث خم شدن کمر و به مرور موجب گرفتگی ماهیچههای ستون فقرات خواهند شد. به گفته سینت کفشهایی مثل صندل که فاقد پشت هستند باعث حکرت پا از یک طرف به طرف دیگر و همچنین باعث عدم توزیع متعادل وزن بدن روی تمام قسمتها خواهند شد که این امر به مرور باعث بروز درد نیز خواهد شد.
درد زانو,بیماری درد زانو ,درد زانو در بارداری,علائم درد زانو ,درمان درد زانو ,درمان درد زانو با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان درد زانو ,درد زانو را چگونه درمان کنیم,درد زانو در کودکان,درد زانو در بزرگسالان,درد زانو در نوزادان,درد زانو در بهار,درد زانو در تابستان,درد زانو در پاییز,درد زانو در زمستان,آشنایی با درد زانو ,همه چیز در مورد درد زانو ,درد زانو واگیردار است,درد زانو و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان درد زانو
به گزارش بی اس ام اس شاید یکی از مشکلات بسیار مهم در گروه سالمندان که زندگی روزمره آنها را دچار مشکل می کند، دردهای زانو باشد که علل بسیار زیادی دارد و یکی از شایع ترین آنها استئوآرتریت است. این مقاله، شما را با آسان ترین راه های کنار آمدن با اوستئوآرتریت آشنا می کند…
اوستئوآرتریت یعنی چه؟
در این بیماری، غضروفی که سطح مفصل زانو را
می پوشاند، دچار کشیدگی و پارگی می شود. با از بین رفتن این لایه محافظ،
ساییدگی استخوان ها روی می دهد که حاصل آن بروز زخم های سطحی در استخوان
های تشکیل دهنده مفصل زانوست. با گذشت زمان، زخم های سطحی عمیق تر می شوند
که نشانه بالینی آن درد و تورم زانوست. این بیماری باعث زمین گیر شدن فرد
مبتلا می شود اما تهدیدکننده حیات نیست و با درمان مناسب می توان از شدت آن
کاست. برای درمان، فرد مبتلا باید با گروه درمانگر خود همکاری و از مجموعه
ای از دستورات، راهنمایی ها و توصیه های درمانی در حوزه تغذیه، ورزش
درمانی، توانبخشی، دارودرمانی و اصلاح فعالیت های روزمره در منزل و محیط
کار در راستای بهبود وضعیت خود بهره مند شود.
۱) اصلاح رژیم غذایی و کاهش وزن
پزشکان در گام نخست، با تدوین یک برنامه
غذایی مناسب به بیمار کمک می کنند با اصلاح الگوی غذایی به وزن مطلوب برسد
زیرا وزن بالا، تشدیدکننده بیماری است.
۲) ورزش درمانی
گام بعدی، ورزش درمانی است. برای این
بیماران، ورزش های هوازی مانند پیاده روی و شناکردن مناسب هستند و باید
همراه با ورزش های قدرتی ایزومتریک ماهیچه چهارسر ران انجام شوند. انجام
ورزش هوازی باید به صورت منقطع باشد و تا آستانه شروع درد ادامه یابد. برای
مثال به جای ۳۰ دقیقه پیاده روی مداوم بهتر است که بیمار ۳ بار و هر بار
۱۰ دقیقه (یا حتی ۵ بار و هر بار ۶ دقیقه) به فعالیت ورزشی بپردازد. حداکثر
سیکل های زمانی را نیز آستانه آغاز درد تعیین می کند.
۳) دارو درمانی
برای کاهش درد، بیمار می تواند با تجویز
پزشک از داروهای کاهنده التهاب و ابزارهای توانبخشی تولیدکننده گرما
استفاده کند و در پایان نیز توصیه می شود برای انجام فعالیت های روزمره
بدون درد، به متخصصان پزشکی ورزشی مراجعه کند.
۴) تقویت عضله چهارسر ران
برای انجام ورزش های ایزومتریک چهارسر ران،
بیمار روی تخت می نشیند و پاهای خود را دراز می کند، سپس ماهیچه چهارسر خود
را که در بخش جلویی ران قرار دارد، به مدت ۱۰ تا۲۰ ثانیه سفت و این حرکت
را ۷ تا ۱۰ بار تکرار می کند. در صورت امکان، بهتر است این فعالیت ۳ بار در
روز انجام شود.
منبع:salamat.ir
خوندماغ,بیماری خوندماغ,خوندماغ در بارداری,علائم خوندماغ,درمان خوندماغ,درمان خوندماغ با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان خوندماغ,خوندماغ را چگونه درمان کنیم,خوندماغ در کودکان,خوندماغ در بزرگسالان,خوندماغ در نوزادان,خوندماغ در بهار,خوندماغ در تابستان,خوندماغ در پاییز,خوندماغ در زمستان,آشنایی با خوندماغ,همه چیز در مورد خوندماغ,خوندماغ واگیردار است,خوندماغ و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان خوندماغ
به گزارش بی اس ام اس فرض کنید در یک روز گرم تابستانی برای خرید به بازار رفتهاید. در حال خرید مورد نظرتان هستید که ناگهان فرد کنار شما دچار خونریزی از بینی میشود. شدت این خونریزی به حدی زیاد است که فرد قادر به کنترل آن نبوده و بشدت مضطرب و گیج شده است.
در این زمان بهترین اقدام چیست؟
داخل بینی افراد پر است از مویرگهای خونی ظریف که گرما، سرما، فشار خون بالا، ضربات شدید و برخی بیماریها میتوانند باعث پارگی و خونریزی از آنها شود. خونریزیهای شدید بینی اکثرا باعث اضطراب فرد شده و اغلب نیاز به اقدام فوری دارند. بیشتر خوندماغهای ناشی از گرمای تابستان با رعایت مواردی خود به خود بند میآیند و نیاز به درمان خاصی ندارند. اما برخی مواقع که خوندماغ به علت ضربه شدید به سر و صورت یا در اثر فشار خون بالا باشد احتمال دارد براثر خروج مقادیر زیاد خون، فرد را در معرض شوک ناشی از کاهش حجم خون قرار دهد. معمولا خونریزی از بینی به 2 شکل قدامی و خلفی است. در خونریزی قدامی، خون از جلوی بینی خارج شده و شایعترین نوع خوندماغ است. اما در خونریزی خلفی،خون از پشت مجاری بینی به عقب دهان و پشت حلق جریان مییابد و معمولا بسیار شدید و خطرناک بوده و نیاز به مراقبتهای پزشکی دارد.
چه باید کرد؟
1ـ مصدوم را در وضعیت نشسته قرار دهید تا خونریزی منجر به افت فشار نشود.2ـ مصدوم را کمی به جلو خم کنید تا خون از سوراخ بینی خارج و به پشت حلق نرود. بالا و عقب بردن سر بر خلاف تصور عموم موجب حرکت خون به پشت حلق و لخته شدن و در نهایت تهوع، استفراغ و خفگی میشود.3ـ قسمتهای نرم بینی مصدوم را با 2 انگشت شست و نشانه به مدت 5 دقیقه محکم بگیرید یا از مصدوم بخواهید که خود این کار را انجام دهد. در هنگام فشردن بینی، قسمتهای نرم را به استخوانهای بینی و صورت فشار دهید.4ـ اگر خونریزی ادامه یافت به آرامی بینی را رها کنید تا با بازدم مصدوم خون اضافی و لختههایی که به طور نامنظم تشکیل شده خارج و باعث عطسه نشود. در ضمن این کار کمک میکند تا لختههای جدید ایجاد شود.5ـ یک کیسه یخ روی بینی و گونههای مصدوم قرار دهید تا عروق این نواحی منقبض و خونریزی کم شود. اما بدانید که گذاشتن مستقیم یخ روی پوست به دلیل یخزدگی عضو مجاز نیست.6ـ اگر 20 تا 25 درصد از حجم خون در گردش، در اثر خونریزی کاهش یابد مکانیسمهای جبرانی قادر به جبران خون از دست رفته نبوده و شوک روی میدهد. اگر مصدوم رنگپریده، بیقرار، گیج، منگ و بیحال شد او را فوری در وضعیت پیشگیری از شوک قرار دهید.
وضعیت پیشگیری از شوک
بیمار را به پشت بخوابانید. پاهای او را به میزان 20 تا 30 سانتیمتر (یک وجب) بالاتر از سطح بدنش قرار دهید تا خونرسانی به مغز بهتر صورت گیرد. اگر مصدوم در جای شلوغی است که امکان دراز کشیدن ندارد از روش قرار دادن سر بین پاها به حالت نشسته استفاده کنید. برای جلوگیری از کاهش دمای بدن مصدوم یک پوشش گرم روی او بیندازید. در این حال مصدوم را آرام و از نظر روانی حمایت کنید.توجه:در صورتی که مصدوم فشار خون بالا دارد یا از داروهای ضدانعقاد (رقیقکننده خون) مثل آسپیرین استفاده کرده یا مشکوک به خونریزی خلفی است یا کنترل خوندماغ ناممکن است بلافاصله با 115 تماس بگیرید.
منبع:aftabir.com
سرطان,بیماری سرطان,سرطان در بارداری,علائم سرطان,درمان سرطان,درمان سرطان با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان سرطان,سرطان را چگونه درمان کنیم,سرطان در کودکان,سرطان در بزرگسالان,سرطان در نوزادان,سرطان در بهار,سرطان در تابستان,سرطان در پاییز,سرطان در زمستان,آشنایی با سرطان,همه چیز در مورد سرطان,سرطان واگیردار است,سرطان و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان سرطان
به گزارش بی اس ام اس سرطان به رشد غیرطبیعی سلول های بدن گفته می شود به عبارت دیگر، هر عامل داخلی و خارجی که مکانیسم طبیعی اعضای بدن را بهم بزند سبب می گردد تا رشد آن عضو نامنظم شده و سبب بروز سرطان گردد.وی افزود در حقیقت اگر انسانی از رژیم غذایی صحیح استفاده می کند و از عوامل خطرزای محیطی پرهیز نماید احتمال بروز سرطان در او بسیار اندک می باشد بهتر است بدانیم که چه عواملی سبب بروز انواع مختلفی از سرطان می شوند.علل سرطان لب:سیگار،تابش طولانی مدت اشعه آفتاب.علل سرطان حفره دهان: الکل، کمبود آهن و ویتامین و سیفلیس و علل قارچی و ویروسی.علل سرطان گلو: سیگار، الکل.علل سرطان مری: سیگار، الکل، چای داغ، علل ناشناخته، ماهی دودی ، تریاک، ترشی جات زیاد، کمبود غذایی.علل سرطان ریه: سیگار، ترکیبات رادیو اکتیو و معدنی.علل سرطان معده: تغذیه نامناسب، علل گوارشی، ارث، علل ناشناخته، جنس(بیشتر در مردان هست و در گروه خونی A ).علل سرطان روده: مصرف زیاد چربیهای حیوانی و مصرف کم سبزیجات و میوه جات و ارث، علل داخلی.علل سرطان کبد: هپاتیت مزمن، مصرف اتانول و الکل، داروهای دوپینگ.علل سرطان کیسه صفرا: سنگهای مزمن کیسه صفرا.علل سرطان لوزالمعده(پانکراس): علل ناشناخته، عفونتها، سیگار، گوشتهای حیوانی.
علل سرطان کلیه: سیگار، ارث، ناشناخته.علل سرطان مثانه: انگل شیستوزومیا، سنگ مثانه، داروها، عفونتها و مواد شیمیایی علل سرطان پروستات: ناشناخته، ترکیبات نفتی، علل هورمونی.علل سرطان تخمدان: استروژن زیاد، علل ناشناخته.علل سرطان پستان: ژنتیک، زنانی که پس از 30 سالگی آبستن می شوند، اشعه یونیزان، زنانی که هرگز حامله نمی شوند.علل سرطان پوست: اشعه آفتاب، مواد معدنی، پوست روشن، آرسنیک، خالهای مادرزادی بدخیم.علل سرطان چشم: ارث، ناشناخته.علل سرطان گوش: عفونتهای مزمن، اشعه خورشید، علل مادرزادی.علل سرطان مغز: منشا از سایر سرطانهای بدن بویژه پستان و علل ناشناخته.علل سرطان استخوان: عفونتها، مادرزادی، تشعشع و مواد شیمیایی، ناشناخته.علل سرطان بینی: اشعه خورشیدی زیاد، خالهای بدخیم.علل سرطان تیروئید: سابقه تابش اشعه رادیو اکتیو به سر و گردن، جنسیت (زنان 3 برابر بیشتر از مردان).
مطالب مرتبط :
خوردنی و نخوردنی برای پیشگیری از سرطان
قهوه از سرطان پوست جلوگیری می کند !
سرطان ریه کشنده ترین سرطان است
کمردرد,بیماری کمردرد,کمردرد در بارداری,علائم کمردرد,درمان کمردرد,درمان کمردرد با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان کمردرد,کمردرد را چگونه درمان کنیم,کمردرد در کودکان,کمردرد در بزرگسالان,کمردرد در نوزادان,کمردرد در بهار,کمردرد در تابستان,کمردرد در پاییز,کمردرد در زمستان,آشنایی با کمردرد,همه چیز در مورد کمردرد,کمردرد واگیردار است,کمردرد و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان کمردرد
1- بارداری
به گزارش بی اس ام اس غالبا همراه با بارداری، کمردرد نیز وجود دارد. این درد کمر در اثر تغییر انحنای کمر و موقعیت کودک در داخل شکم بوجود می آید. به علاوه تاثیر هورمون زنانه استروژن و هورمون شل کننده رباء باعث شل شدن ساختارهای پشت و کمر می شود. ورزش و کشش لگن، برای فروکش کردن این درد توصیه می گردد. همچنین خانم های باردار باید تحت نظر پزشک حالت بدنی خود را حفظ کنند.
2- مشکلات تخمدان
کیست تخمدان، فیبروئید رحم و اندومتریوز (رشد بافت رحمی در محلی دیگر مثل لگن و تخمدان) نیز می توانند باعث کمردرد شوند. این دردها توسط آزمایشات زنانه تشخیص داده می شود.
3- تومورها
درد کمر می تواند در اثر تومور خوش خیم و یا بدخیم به وجود آید. منبع این تومورها، در استخوان ستون فقرات و لگن و یا در جاهای دیگر می باشد و به طرف کمر پخش می شود. نشانه ها از درد موضعی تا درد شدید و از دست دادن عملکرد عصب و عضلات (بی اختیاری ادرار و مدفوع) متفاوت است و بستگی به بافت عصبی درگیر شده توسط تومور دارد. تشخیص تومور به وسیله اشعه ایکس، اسکن توده استخوان، CAT ( پرتونگاری محوری) و MRI ( دیدن بافت های درونی بدن) صورت می گیرد.
4- مشکلات کلیوی
مشکلات کلیه مثل سنگ کلیه و وجود زخم و خونریزی در کلیه می توانند باعث درد کمر و پشت شوند. توسط آزمایش ادرار، آزمایش جریان صدا ( ultrasound ) و دیگر آزمایشات شکمی می توان مشکلات کلیه را تشخیص داد.برای درد مزمن کمر، بهترین درمان استراحت در منزل می باشد و بعد از آن پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری
دلایل غیر معمول کمردرد
1- عفونت یا خونریزی لگن
معمولا خونریزی لگن بدون وارد آمدن ضربه، رخ نمی دهد. در افرادی که داروهایی برای رقیق کردن خون مصرف می کنند (مانند وارفارین)، خونریزی لگن دیده شده است. در این بیماران، درد شدید سیاتیک یکی از نشانه های خونریزی پشت لگن و شکم است و این خونریزی، عصب نخاعی را می فشارد و باعث درد کمر می گردد.عفونت لگن نیز کمیاب است. دیورتیکولوز (پارگی ابتدای روده بزرگ)، بیماری کرون (بیماری روده ای)، کولیت اولسراتیو (التهاب روده) ، التهاب لگن به همراه عفونت لوله های فالوپ و رحم و حتی آپاندیسیت نیز می تواند موجب عفونت لگن گردد. عفونت لگن غالبا همراه با تب و کاهش فشار خون می باشد.
2- بیماری Paget
بیماری استخوانی است که در آن، شکل استخوان طبیعی نیست. ضعف استخوان و تغییر شکل آن موجب درد استخوان می شود. این بیماری در افراد بیشتر از 50 سال دیده شده است. وراثت و برخی بیماری های ویروسی از علل ایجاد این بیماری می باشند. سفت شدن مناطق ستون فقرات می تواند موجب درد شدید گردد.تشخیص این بیماری توسط اشعه ایکس صورت می گیرد. با این وجود گاهی بیوپسی استخوان ضروری می باشد. اسکن استخوان برای تعیین وسعت بیماری مهم است، چرا که در برخی مواقع این بیماری می تواند بیشتر از یک ناحیه استخوان را درگیر کند. آزمایش خون و فسفاتاز قلیایی نیز در امر تشخیص و درمان مفید می باشد. داروهای مورد استفاده شامل: آسپیرین، ضد التهاب ها، ضد دردها، داروهایی که تغییر و تبدیل استخوانی را کم می کنند مانند کلسی تونین.
3- عفونت غضروف و یا عفونت استخوان ستون فقرات
این عفونت ها بسیار کم رخ می دهند و غالبا همراه با تب می باشند. باکتری استافیلوکوک و باکتری سل موجب این عفونت ها می گردند. سل یک نوع عفونت باکتریایی است که مفاصل خاصره های خاجی را درگیر می کند.
4- تورم رگ آئورت
در افراد مسن، آترواسکلروزیس می تواند منجر به ضعف دیواره رگ های خونی (به خصوص آئورت) در شکم گردد. این ضعف باعث برآمدگی دیواره آئورت می گردد. این تورم علائمی را ایجاد نمی کند، اما در برخی افراد باعث علائم ضربان دار و درد شکم می گردد. برای درمان این تورم، جراحی لازم می باشد.
5- زونا ( shingle)
زونا، عفونت مهم عصبی می باشد. اعصاب پوست و یک یا چند سطح از ستون فقرات (راست و یا چپ بدن) را درگیر می کند. بیماران مبتلا به زونا، قبلا آبله مرغان داشته اند. پس از برطرف شدن آبله مرغان، ویروس آن به صورت نهفته در درون ریشه های عصب نخاع وجود دارد. در بیماران دچار زونا، این ویروس باعث عفونت در اعصاب حسی می شود و منجر به درد عصبی می گردد. درد کمر اولین علامت زونا و بعد از آن بثورات پوستی می باشد.
چه درمانی برای کاهش درد کمر مفید است؟
– برای درد مزمن کمر، بهترین درمان استراحت در منزل می باشد و بعد از آن، پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری.- اگر اضافه وزن دارید، با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا وزن تان پایین بیاید، زیرا وزن زیاد، فشار بر بافت های نرم پشت وارد می کند.- از وزنه برداری و حمل اشیای سنگین جدا خودداری کنید.- با ورزش یوگا نیز می توانید از درد کمر رهایی یابید.- کیسه آب گرم نیز بسیار مفید است.- آب لیمو و مقداری نمک را با هم مخلوط کرده و به فردی که درد کمر دارد، بدهید تا بنوشد.- سیر یکی از درمان های درد کمر می باشد. 2 تا 3 حبه سیر را در صبح بخورید تا درد کمر تمام شود.- اگر نمی توانید سیر بخورید، 10 حبه سیر را در 60 گرم روغن بپزید تا حبه های سیر به رنگ قهوه ای درآیند. با این کار روغن سیر به وجود می آید. هنگامی که روغن سیر خنک شد، آن را بر محل درد بمالید و مدت سه ساعت بگذارید تا بماند. بعد از آن یک دوش آب گرم بگیرید. این درمان را تا 15 روز ادامه دهید تا درد کمر به کلی برطرف شود.
منبع:tebyan.net
گرفتگی اعضلات,بیماری گرفتگی اعضلات,گرفتگی اعضلات در بارداری,علائم گرفتگی اعضلات,درمان گرفتگی اعضلات,درمان گرفتگی اعضلات با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان گرفتگی اعضلات,گرفتگی اعضلات را چگونه درمان کنیم,گرفتگی اعضلات در کودکان,گرفتگی اعضلات در بزرگسالان,گرفتگی اعضلات در نوزادان,گرفتگی اعضلات در بهار,گرفتگی اعضلات در تابستان,گرفتگی اعضلات در پاییز,گرفتگی اعضلات در زمستان,آشنایی با گرفتگی اعضلات,همه چیز در مورد گرفتگی اعضلات,گرفتگی اعضلات واگیردار است,گرفتگی اعضلات و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان گرفتگی اعضلات
به گزارش بی اس ام اس شاید شما هم تا به حال با چنین مشکلی رو بهرو شده اید که ناگهان عضلهتان بگیرد و سفت و خشک شود. در حقیقت به انقباض ناگهانی و غیرارادی یک یا چند عضله، گرفتگی عضلانی میگویند. درد ناشی از گرفتگی عضلات یکی از دردهای شایع است که معمولا در نواحی کمر، پشت ساق پا، گردن و ستون فقرات ایجاد میشود. اگرچه این حالت معمولا خطری ندارد، اما میتواند به طور موقتی عضله را از حرکت باز دارد.
گرفتگی عضلات ساق پا
گرفتگی عضله از زمانی آغاز میشود که بدن شما برای مدتی طولانی در وضعیتی نامناسب قرار بگیرد، یا فعالیتهای شدیدی را انجام بدهید بدون این که بدنتان آمادگی لازم را داشته باشد. به این ترتیب یکی از عضلات شما در نقاطی مثل گردن یا کمر دچار دردی شدید میشود که اصطلاحا میگویند گرفته است و این درد آن قدر زیاد است که امکان تحرک را تا مدتی از شما میگیرد.لذا استفاده بیش از حد از عضلات، فشار عضلانی یا قرارگیری بدن در وضعیتی خاص برای مدت زمان طولانی هر کدام میتوانند سبب گرفتگی عضلات شوند.کم آبی بدن نیز می تواند باعث گرفتگی عضلات شود. به همین دلیل ورزشکارانی که پس از ورزش و به خصوص در آب و هوای گرم خسته شده و دچار کمآبی بدن میشوند، معمولا چنین شرایطی را تجربه می کنند.یکی دیگر از انواع شایع گرفتگی عضلات ، در طول شب رخ می دهد و بیشتر عضلات ساق پا و انگشتان را درگیر میکند.البته در بیشتر شرایط علت اصلی گرفتگی عضله مشخص نیست. گرفتگی عضلات اغلب مشکل خاصی نداشته و خطری ایجاد نمیکند، اما در برخی موارد بیماریها و شرایط خاصی میتوانند سبب ایجاد این حالت باشند. گرفتگی عضلانیگاهی به علت اختلالات الکترولیت، میوپاتی ، نوروپاتی، بیماریهای غده تیروئید، کلیه، اعصاب، اختلالات هورمونی، دیابت و کمخونی میتواند باشد.همچنین در زنان باردار به خصوص در مراحل آخر بارداری، به علت اختلال یونی و کمبود کلسیم ممکن است در ران و ساق پا گرفتگی عضلات ایجاد شود.به طور کلی، گرفتگی عضله از دیدگاه علمی وقتی رخ میدهد که عضلهای دچار انقباض میشود، اما به شکل اولیهاش بر نمیگردد. این که چرا چنین اتفاقی میافتد بهدلایلی مربوط است کهدر انقباض و انبساط عضلات بدن ما نقش دارند که از آن جمله میتوان به مواد غذایی مختلف در خون اشاره کرد. رژیم غذایی هنگامی در گرفتگی عضلات نقش دارد که در آن مایعات و کلسیم کم مصرف میشود.بهترین درمان برای رفع گرفتگی عضله ، کشش و ماساژ آرام آن است
چه طور آرام بگیریم؟
حتی اگر مردم دلیل گرفتگی عضلات را بدانند و به آنها اطمینان دهید که پس از مدتی کوتاه بهبود پیدا میکنید، اما درد ناشی از گرفتگی عضلات آنقدر شدید است که کلافهشان میکند و پی راه چاره برای رفعش میگردند.چنانچه شما هم با چنین مشکلی رو به رو هستید، با انجام اقدامات زیر میتوانید آن را بهبود بخشیده و شرایط بهتری ایجاد کنید:- بهترین راه درمان این عارضه،کشش آرام و ممتد عضله است، به طوری که اگر عضلات پشت ساق پای شما گرفته است، بنشینید، پاها را دراز کنید و انگشتان پا را به سمت بالا بکشید.- عضله آسیبدیده را به آرامی بمالید. بنابراین ماساژ مناسب و آهسته میتواند به شما کمک کند.- از گرما یا سرما استفاده کنید، به عنوان مثال گذاشتن حولهای گرم یا یک حمام آب گرم یا گذاشتن بستهای یخ روی عضله میتواند به آرام شدن آن کمک کند.
چه کنیم تا عضله مان نگیرد؟
* دقت کنید تا بدن تان با کمآبی روبهرو نشود. به همین دلیل هر روز به مقدار کافی آب بنوشید، به خصوص زمانهایی که مشغول فعالیت بدنی شدید هستید یا در هوای گرم قرار دارید و زیاد عرق می کنید، این کار را در فواصل منظم تکرار کنید تا مشکلی ایجاد نشود.* حتما به خاطر داشته باشید که قبل و بعد از هر ورزشی، عضله خود را به آرامی کشش دهید.* اگر شما هنگام خواب دچار این وضعیت میشوید، قبل از رفتن به رختخواب این کششهای بدنی را انجام دهید. ورزش سبک قبل از خواب میتواند در پیشگیری از این وضعیت مفید باشد.
اگرهای پرخطر؟
گرفتگی عضلات معمولا چندان خطرناک نیست، اما در این زمینه هم اگرهایی در مراجع پزشکی وجود دارد، مثلا اگر شما به کرات دچار این مشکل میشوید، اگر حس می کنید ماهیچههای بازوها یا پاهایتان از قدرت سابق برخوردار نیستند و نمیتوانید فعالیتهای پیشین را به راحتی انجام بدهید، اگر اندامهایتان بیحس میشوند، اگر درد گرفتگی عضلات شدتی غیر طبیعی پیدا می کند به طوری که از شدت آن بیخواب می شوید، اگر تب کردهاید و وزنتان بیهیچ دلیل مشخصی در حال پایین آمدن است، در این صورت ممکن است گرفتگی عضله یک واکنش غیر عادی ماهیچهای باشد. لذا باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید.
منبع:tebyan.net