مضرات و خواص کاکائو تلخ در بارداری و کم خونی چیست

کاکائو تلخ,کاکائو تلخ و لاغری,کاکائو تلخ برای لاغری,کاکائو تلخ و بارداری,کاکائو تلخ در بارداری,کاکائو تلخ لاغری,کاکائو تلخ کالری,کاکائو تلخ و چاقی,کاکائو تلخ و دیابت,فواید کاکائو تلخ

دربرای ساختن شکلات های خوشمزه از کاکائو استفاده می شود.در واقع شاید این موضوع کمی خنده‌دار و غیرقابل باور باشد، اما تا اواخر قرن 17 میلادی، شکلات یا کاکائو (chocolate) ، ماده غذایی گران قیمتی در اروپا بود که فقط ثروتمندان سلطنتی از آن استفاده می‌کردند. گفتنی است که ار آمریکای مرکزی نیز شکلات کالایی لوکس به شمار می آمد و مردم از دانه‌های کاکائویی به جای پول استفاده می‌کردند.جالب است بدانید که اولین بار کریستف کلمب کاکائو را از آمریکا به اروپا آورد تا به ملکه اسپانیا نشان دهد. در آن زمان از شکلات در انواع نوشیدنی‌ها استفاده می‌شد و برای گرفتن تلخی آن مقداری شکر به آن اضافه می‌نمودند.

کاکائو ، خواص کاکائو تلخ , کاکائو در بارداری , کاکائو و کم خونی , کاکائو برای کودکان , کاکائو برای سرماخوردگی

کاکائو و پودر کاکائو

در واقع در سال 1828، هلندی‌ها روشی اختراع کردند که طی آن چربی دانه‌های کاکائویی گرفته می شد و از آن “کره کاکائو” تهیه می گردید. از باقی‌مانده آن نیز “پودر کاکائو” تهیه می‌گشت.گفته شده است که جوزف‌فرای اولین کسی بود که در سال 1847 میلادی شکلات را به شکل امروزی روانه بازار کرد و برای اینکه قیمت شکلات کمی پایین بیاید به چربی کاکائویی، چربی‌های دیگری هم اضافه کرد.

تلخ‌، شیری و سفید

در واقع کاکائو ماده‌ای تلخ مزه است که از دانه‌های درخت گرمسیری کاکائو به دست می‌آید.لازم به ذکر است که دانه‌های آن از نظر طعم، تلخی و عطر با هم متفاوت‌اند و گران‌‌ترین نوع آن از دانه‌های درخت کرئیولو به دست می‌آید که تلخی آن نسبت به سایر کاکائوها خیلی کمتر است و تنها 10 درصد شکلات‌های دنیا با استفاده از این نوع کاکائو تهیه می گردد. بهتر است بدانید که در نوع مرغوب شکلات‌ها، تنها 10 درصد کاکائوها به کار می‌رود.

کاکائو ، خواص کاکائو تلخ , کاکائو در بارداری , کاکائو و کم خونی , کاکائو برای کودکان , کاکائو برای سرماخوردگی

انواع کاکائو

به‌طور کلی شکلات ها را به سه دسته، تلخ، شیری و سفید تقسیم می‌نمایند:

یک نوع شکلات‌های تلخ بدون شیر هستند.

نوع دیگر شکلات‌های شیری حاوی شیر، شکر و وانیل‌اند.

و نوع سوم  در شکلات سفید تنها از چربی دانه کاکائویی استفاده می‌گردد.

در واقع برای طعم دادن به شکلات نیز از اسانس های پرتقال، توت‌ فرنگی، نعناع، نارگیل، یا انواع مغزها استفاده می‌گردد.

فواید شکلات را بشناسید

جالب است بدانید که تحقیقات جدید نشان داده است شکلات برای سلامت قلب مفید است و مانع از لخته شدن خون می‌شود. کلسترول خون را تنظیم کرده و به دلیل داشتن خواص آنتی‌اکسیدانی از التهاب و نابودی سلول‌ها جلوگیری می‌ نماید.

کاکائو ، خواص کاکائو تلخ , کاکائو در بارداری , کاکائو و کم خونی , کاکائو برای کودکان , کاکائو برای سرماخوردگی

از طرف دیگر مصرف روزانه 30 گرم شکلات تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد و سبب افزایش حافظه نیز می‌گردد.در واقع این ماده خوراکی لذیذ می‌تواند روند سخت شدن عروق در افراد سیگاری را نیز کند نماید.جالب است بدانید تئوبرومین موجود در شکلات در داروهای ضد سرفه استفاده می‌گردد و خوردن شکلات تلخ می‌تواند دفعات سرفه و تاثیر سوء‌ آن بر سیستم قلبی عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش ‌دهد.گفتنی است که شیر کاکائو نیز سبب سرحالی و تقویت عضلات می‌شود و برای ورزشکاران بسیار مفید می باشد.

خوردن کاکائو

و اما بشنوید از مضرات آن به یاد داشته باشید که  قند و چربی موجود در شکلات می‌تواند سبب چاقی و افزایش کلسترول خون شود، پس در صورت مصرف آن باید چربی و قند سایر غذاها را کاهش دهید.در واقع چربی زیاد می‌تواند برای افرادی که اضافه وزن دارند، بیماران کلیوی و افراد مبتلا به فشارخون بالا خطرناک باشد.همچنین شکلات کافئین ‌دارد و محرک اعصاب است به همین خاطر توصیه می‌شود در مصرف آن افراط نکنید.

کاکائو ، خواص کاکائو تلخ , کاکائو در بارداری , کاکائو و کم خونی , کاکائو برای کودکان , کاکائو برای سرماخوردگی

3 نکته شکلاتی را بدانید

1- بهترین دما برای نگهداری شکلات 15 تا 18 درجه سانتی‌گراد می باشد پس شکلات را در این دما نگهداری کنید.

2- در واقع شکلات را باید دور از تابش مستقیم نور آفتاب، در ظرف دربسته و در جای خشک نگه دارید.

3- گفتنی است که شکلات جاذب بو است و نباید مواد غذایی با بوی تند را در نزدیکی آن قرار دهید.

فرق شکلات و کاکائو

این گیاه دارای غلافی است که دانه‌های کاکائویی در داخل آن قرار می‌گیرند. این دانه‌ها پس از به عمل آمدن به دو بخش مجزا تقسیم می‌شوند. بخش اول ماده سفید‌رنگ چربی است که کره کاکائویی نام دارد. بخش دوم هم ماده سیاه‌رنگی هست که کاکائو نام دارد. در حقیقت همه ویژگی‌های مثبت از جمله ماده آنتی‌اکسیدان فلاونول، مربوط به این ماده سیاهرنگ تلخ است.پس وقتی از ویژگی‌های مثبت یک شکلات حرف می‌زنیم باید ببینیم در ساختار آن چقدر از این ماده سیاهرنگ مفید به کار رفته است.اگر شکلات با استفاده از کره کاکائویی درست شود شکلات سفید نام می‌گیرد که طبعاً فاقد کاکائوها و از این فواید بی‌بهره است. شکلاتی هم که با استفاده از کاکائو تهیه شود شکلات سیاه یا تلخ نامیده می‌شود، اما شکلات‌هایی که امروزه بیش از همه طرفدار دارند در حقیقت از نوع سومی هستند با نام شکلات‌های شیری.این نوع از شکلات‌ها از ترکیب مقادیر مختلفی از کاکائوها با پودر شیر و شکر به دست می‌آیند. معمولاً درصد کاکائوها در این شکلات‌ها حدود ۲۰ درصد است و باقی آن‌ها را موادی مثل شکر، اسیدهای چرب اشباع و ترنس و سایر افزودنی‌ها تشکیل می‌دهند که بیش از فایده، دارای ضررند.پس دقت داشته باشد وقتی از فواید شکلات حرف می‌زنیم در حقیقت داریم از کاکائوها صحبت می‌کنیم. یعنی هرچقدر در ساختار شکلات مصرفی ما مقدار بیشتری کاکائوی خالص  به کار رفته باشد میزان مواد مفید یعنی آنتی‌اکسیدان فلاونول آن بیشتر شده است. هرچه درصد کاکائوی موجود در آن کمتر باشد و بر میزان شکر، شیر خشک و اسیدهای چرب اشباع و ترنس افزوده شود از فواید آن کاسته می‌شود. ضمن اینکه شکلات‌های شیرین دارای کالری بسیار بالایی هستند که آن‌ها را به یک خوراکی ناسالم تبدیل می‌کند. پس اگر دوست دارید از فواید خوردن شکلات بهره‌مند شوید حتماً نوعی از آن را انتخاب کنید که درصد کاکائوی بالا و درصد شیرینی و افزودنی‌های پایین‌تری دارد. شکلات هرچه تیره‌تر و تلخ‌تر باشد مفید‌تر است

باید توجه کرد که مصرف خوراکی‌هایی مثل انواع شکلات، کاکائوها، آجیل، گندم، عدس، بادام زمینی، انواع سس، غذاهای حاضری و سرخ کردنی، کره بادام زمینی و جو باعث تحریک بیماری تبخال می‌شود و باید از خوردن آن‌ها در هنگام ابتلا جلوگیری کرد. اگر تبخال روی بینی و در نواحی نزدیک به چشم بروز کرده باشد، تبخال بزرگ باشد و قرمزی آن دارای کانون‌های عفونی و چرکی باشد، فرد مبتلا با حالت افزایش حرارت بدن و تب و لرزه همراه باشد، بجای روطبت و ترشحات معمول سطحی چروک خورده داشت، با سردرد و دردهای عضلانی همراه باشد و یا اینکه ضایعات پوستی مثل تبخال در ناحیه تناسلی دیده شود، باید سریعاً به پزشک مراجعه و از هرگونه خوددرمانی پرهیز کرد.از تماس فیزیکی با افرادی که ضایعات فعال دارند خودداری شود.

از عصاره مالت جو در صنایع مختلف غذایی مثل قنادی‌ها، کراکرهای تخمیری، انواع کارامل، شیرینی و در تولید سرکه، الکل، بسیاری از انواع نوشابه‌ها و شیرهای آشامیدنی چون شیر کاکائو، در نانوایی و… استفاده می‌کنند.

کاکائو